Nu har debatten börjat..

Superpartiledardebatten ikväll inför supervalåret nästa år med både Europaparlamentsval och val till riksdag, landsting och kommuner.

Jag sitter klistrad som den nörd jag är och har riggat med the och rikligt med apelsiner. Jag hoppas att debatten ska vara tydlig, saklig och ärlig där man respekterar att man ser på frågor på olika sätt. Det är ju det som är grunden i en demokrati.
Annie lyfter fram Socialdemokraternas politik i verkligheten som i Västerbotten, där S styr det är där vården försämras. S styr i landstingen och i många Västerbottniska kommuner.
Skillnaden mellan 2006 och idag: 1. Vi har fler anställda i den kommunalt finansierade välfärden. 2. Fler studenter och högskoleplatser. 3. Fler läkare, sjuksköterskor och vårdcentraler. 4. Fler apotek. 5. Fler i sysselsättning. 5. Lärartätheten är högre, dvs lärare per elev. 6. Vårdköerna har minskat. 7. Fler nystartade företag. 8. Fortsatt minskade utsläpp av CO2. 9. Miljöbudgeten är 25 % högre över en mandatperiod. 10. Vi har tillfört mer medel till alla delar av välfärdens kärna. Det behövs en annan bild a verkligheten är den S försöker måla upp. Det var definitivt inte bättre förr. Vi har förändrat mycket och vill fortsätta att satsa framåt – på jobben, miljön och välfärden!
Slå på TV, n du åxå och häng med….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.