Vardagsbekymmer avgör valet 2014

Dagen efter partiledardebatten får man konstatera att det kommer att bli en intressant valrörelse inför valen 2014.
Lööf får högst betyg av Expressens retorikexpert och jag håller med. Hon gör en stark insats med konkreta beskrivningar av de förslag som handlar om hur arbetslöshet ska bekämpas, energi ska byggas och hur våld mot kvinnor ska mötas av samhället. Debatten kändes som om det var närmare valet och inte nästan ett år kvar. Men samtidigt kommer ett val i Juni till Europaparlamentet som också borde ha fått utrymme i gårdagens partiledardebatt.

Det var en het och energisk debatt där några av deltagarna gick överstyr. Man måste hålla en hög nivå av respekt i en debatt vilket några klarade och andra inte. Det jag blir förvånad över så här dagen efter är att SD partiledaren för röster i de mätningar som finns på nätet där människor kan rösta. Han gjorde en mycket klen debatt men får ändå röster, alltså är SD anhängarna aktiva på nätet men inte i vardagen.
S ledaren får ett sämre betyg i de här mätningarna och jag tror det beror på att han inte svarade på de frågor han fick och det kommer han vara tvungen att göra. Människor är inte dumma, folk vill veta vad partierna vill göra som påverkar människors vardag. Det blev tydligt att blocken kommer att bestå av Allianspartierna på enda sidan och S+V-Mp på den andra.

Verkligheten i vardagen är det människor möter och de vill ha förslag för hur vardagsbekymmer ska lösas. Hur människor uppfattar att deras vardag kommer att förändras om regeringen byts ut kommer att avgöra valresultatet nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.