Tåg, jag säger bara det TÅG!!

Jag åkte igår tåg Umeå-Ö-vik fram och åter för en dags arbete i grannlänet. Det är ju het fantastiskt skönt att åka tåg. Fräscht, snabbt, modernt och lätt att sitta och jobba. Tänk om vi hade mer tåg! Snabbtåg från inlandet till kusten, snabbtåg ner genom inlandet och snabba tåg emellan våra tätorter. Att sitta i bil i mörkret, regnet, dimman, älgarna på spåriga vägar timma efter timma är ju ingen hit. Det är så otroligt mycket enklare att åka tåg, man är fräsch när man kommer fram.

Drömma kan man ju alltid och strävan efter att skapa en hållbar framtid med effektiva transporter och kommunikationer måste drivas på av alla!

2 kommentarer

  1. Kristina

    Tyvärr så konkurrerar inte tågen varken med biljettpris eller pålitlighet. Det är ju enkelt att slippa ta bilen för att åka till en flygplats när man t ex ska åka till Stockholm, men tittar man på priserna så blir det så stor skillnad att det inte är värt att sitta massor med timmar på ett tåg.
    Just nu håller jag på att kolla hur vi enklast och billigast tar oss till Arlanda för en inbokad utlandsresa.
    Pris med tåg och buss (sittplatser) från inlandet från 1100 kr och dyrare/person. Restid ca 13 tim och dessutom så törs man ju inte lita på att man kommer fram i tid. Det betyder att jag kanske måste åka ytterligare ett dygn innan och ta en hotellövernattning utöver biljettpriset.
    Tar jag bilen till Umeå el Skellefteå och sen flyger därifrån, landar nog priset på ca 600 kr/pers med en restid på 4-5 tim. Skulle den kombinerade buss- och tågresan kosta 600 kr/pers så skulle jag aldrig krångla med någon bil, men så är inte fallet.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Ja tåg passar kanske inte för alla långa resor som vi som valt att bo i norr och i inlandet måste ta. Men tåg på kortare sträckor är ju helt fantastiskt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.