Högre kostnader kräver krafttag och inte trötthet

I måndagens kommunfullmäktige ska viktiga frågor för vår kommun hanteras. Bland annat hur pengarna ska fördelas nästa år. Det har tagits fram jämförelser där man jämför med andra kommuner som ser ungefär likadana ut. Den visar att Vilhelmina kommun har högre kostnader än förväntat framförallt inom utbildningssektorn. Det krävs att man tar krafttag att vända den negativa trend som kommunen befinner sig i där nytänk, nya sätt att organisera och ta ansvar måste till. Att lösa nya problem med gårdagens lösningarna fungerar inte, inte heller centralisering och slutenhet. Vilhelminaborna är kreativa, kraftfulla människor som inser att det måste till en kursändring.

I vårt förslag från Alliansen säger vi att Vilhelmina kommun har stora möjligheter för framtiden likväl som stora utmaningar. Alliansen ser förutsättningar för en starkare kommun genom samarbeten och samverkan inom och emellan våra verksamheter och ett utökat samarbete med våra grannkommuner för att skapa förutsättningar för ökad välfärd, tillväxt och stärkta möjligheter för utveckling för företag och kommunernas egna verksamheter.
Vi visar hur vi vill vända de senaste årens nedåtgående spiral. Vi kan konstatera att majoritetens (S+V) budgetar för såväl 2011, 2012 och 2013 inte hållit.

Allians för Vilhelmina vill med sitt rambudgetförslag för 2014-2016 visa på de möjligheter till utveckling som vi ser för vår kommun, dess företag, medborgare och besökare

Du ser hela vårt budgetförslag på www.centerpartietvilhelmina.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.