Umeå vs Vilhelmina…

Att det försvinner 53 jobb i Vilhelmina är lika mycket som att det förvinner 900 jobb i Umeå. Jag tycker det vore på sin plats att fundera över hur regionen i stort prioriterar sina insatser och satsar på dessa två orter nu när båda orterna drabbas av uppsägningar.

Jag kan tycka att det borde vara så att insatser från Region Västerbotten och Länsstyrelsen i Västerbotten nu prioriteras till båda dessa två orter. Vilhelminaborna och Umeåborna är lika viktiga trots att den Sossestyrda Landstingsledningen i Västerbotten försöker få det att vara annorlunda. De gemensamma skattepengarna ska fördelas utifrån alla människor lika rätt och värde och det kan till och med vara så att ett jobb i inlandet är mer värt än ett jobb vid kusten.

Att landstingsledningen nu lägger förslag på en skattehöjning med en krona kommer att ge ett ramaskri i de kommuner som har den lägsta skatten i länet. Inlandsbor som är hårt fostrade av socialdemoratiska kommunledningar kommer att huka och sucka och spana efter ett ljus vid horisonten.

Ljuset finns bara man väljer rätt i valet 2014!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.