Åsa väljer att gå!

Åsa Ögren som enligt mig är den mest lysande stjärnan på sossehimlen i Umeå väljer att lämna politiken. Det gör hon rätt i! Ingen mening att vara kvar då hon liksom jag förstår vad som ligger bakom att hon skulle få vara det andra hjulet under vagnen. Ett hjul som skulle vara stöd till hjul nummer ett. Hon gör rätt i att välja att avstå från att vara den som ska stötta upp utan att kunna vara den som driver och har initiativet.
Jag sörjer dock för Umeås skull, ni hade er chans som ni nu har blåst!

8 kommentarer

 1. Görel Lindahl

  Jag hade verkligen hoppats att Åsa Ögren skulle bli föreslagen som socialdemokraternas första namn i Umeå. Den absolut bästa! Men förstår att hon är för duktig! Dessutom kvinna! Nej det vore för mycket efter Holmlund. Lite mer lagom vill man tydligen ha det. Jag är ENORMT besviken! Nu måste jag fortsätta med att välja bort socialdemokraterna vid kommunalvalen trots att mitt hjärta sitter till vänster.

  Jag hoppas att Åsa blir erbjuden ett toppenjobb där hon får full användning av sin kapacitet. Men synd på kommunalpolitiken i Umeå! En jättemiss!
  Vrålbesviken

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Håller med, en jättemiss! Jag förstår om S kvinnorna är besvikna, men de får antagligen inte kritisera beslutet offentligt. Jag som kvinna och offentlig person har ett ansvar att säga ifrån när män trycker ner kvinnor i olika sammanhang. Jag som Centerpartist kan säga vad jag tycker! Jag hoppas fler vågar ställa sig upp och visa på solidaritet för andra kvinnor som far illa i politiken, oavsett parti.

 2. leffingweller

  Helt rätt Maria…Åsa ogillar konfrontationspolitik – men gillar konkret politik med bra förslag.
  men hon kan ju sikta in sig på näringslivet.politiker kan tyvärr endast fördela resurser, produktionen står för kapitalet – penningen….

 3. Kennet Bergqvist

  Om du tycker hon är den mest lysande stjärnan är det det väl bättre att hon är kvar? 🙂 Hans är inget dåligt namn men synd att Åsa kliver av, men är karriären viktigast så förstår jag hennes val.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Hon är fantastiskt duktig och väldig olik herr Holmlund. Jag förstår att hon väljer att lämna då jag tror hon är medveten om att hon skulle få ha dragit ett enormt tungt lass för att hålla ihop verksamheterna. Ett lass man vill dra om man är loket men som andra vagn får man bara jobba på utan att styra! Hon är klokare än så.

 4. Åke Hultqvist

  Håller fullständigt med om att Åsa gör rätt i att sluta. Tyvärr verkar det som om alldeles för få inser att det hade varit bra att få en kvinna som ledare efter alla dessa år med Lennart. Man tog inte chansen och tydligen var man så naiva att man trodde att Åsa skulle nöja sig med andraplatsen. Nu får man stå där med lång näsa och tappar en kraft som skulle ha varit perfekt för partiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.