Vem äger pengarna?

Vem äger de pengar du tjänar när du jobbar? Är det dina pengar eller ägs de av kommunen, landstinget eller staten?
När debatten nu pågår om skatten ska sänkas eller höjas så undrar jag vem som ska bestämma över mina pengar? Jag menar naturligtvis att vi alla ska hjälpas åt att betala för det offentliga som vård, omsorg, vägar, skola, avlopp och så vidare. Men när debatten nu pågår verkar det som om man glömt vilka pengar man pratar om. Det är faktiskt MINA pengar och inte statens!

2 kommentarer

  1. Max Brantholm

    När oansvariga politiker styr kommer alltid problemet att vara att det inte finns pengar. Problemet ökar med antal år ett parti sitter vid makten. Det är inte nödvändigtvis invånarnas behov som till sist bestämmer olika satsningar av politiker, som suttit så länge att verksamheten mera känns som en egen angelägenhet, än ett uppdrag från medborgarna.

    Oppositionen har ett stort ansvar i det här. Att kommunicera ut budskap på ett sätt där alla kan förstå är en utmaning för dig och andra i opposition. Medias funktion, som tredje statsmakten, börjar på bli urvattnad. Självklart på grund av sämre ekonomi där grävandet och även kunskap i ämnen de skall förmedla blir lidande. Sociala media i all ära men problemet är att bloggar osv. inte har lika stor genomslagskraft som en tidning har eftersom ”motståndaren” där får göra genmälen. I sammanhanget ser vi också ett annat stort problem inom kommunal och landstingspolitik. De reviderar sig själva vilket får en landstingspolitiker eller en kommunalpolitiker att mera ha en diplomatstatus än en förkämpe för demokrati och samhällsutveckling.

    Människor blir allt mer intresserade av samhället. För mig är anledningen att fler inser samhällets problem och tillkortakommanden. Flera blir drabbade idag än tidigare vilket ger den rättrådige politikern fördelar i sin uppgift att förändra till det bättre.

    Med det vill jag säga till dig Maria att du har en väldigt viktig roll som politiker i samhället. Vi är alla överens om att en förändring måste till och jag hoppas du och dina vänner kommer att visa oss väljare vettiga alternativ till det vi har idag.

    Ps. Det är förstås mina pengar som jag delar av mig med. Ds

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Bra inlägg Max-Åke. Du har helt rätt. Det är förändringar som krävs både i politiken lokalt och i landstinget. Det måste även till ett uppvaknande hus befolkningen. Uttrycket om Att mata mås eller stötta ivriga bävrar är lika aktuellt idag som 2006.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.