Det människor längtar efter?

Är det mer samarbete Svenskarna längtar efter? Är det stora breda politiska lösningar med många partier, eller är det två block ett till höger och ett till vänster?
I gårdagens DN går Stefan Löven fram med förslag på nya samarbetsformer där Socialdemokraterna säger att de samarbetar gärna med Fp och C lika mycket som de ser samarbete med V.
Samarbete kräver lojalitet och en öppenhet, två viktiga faktorer för ett väl fungerande samarbete. Där har många lokala samarbeten fallerat där S ingått. Jag har svårt att se att det ska gå att komma överens då det gäller vilken politik som är bäst för landsbygden. S politik slår hårt mot både små företag och alla som bor på landsbygd skulle få det så mycket tuffre med S vid styret. Där tror jag det tänkta eller efterlängtade samarbetet faller.
Jag tycker det är bra att Löven går ut och är öppen för nya sätt att se på svensk politik. Jag tror att samarbeten och ökat samförstånd är bra för Sverige och bra för de kommuner där man lyckas skapa öppenhet och tilltro mellan partier. Men då måste man vara öppen för att hitta lösningar och ge och ta. I grenen samarbete har S inte nått någon enda medalj hitintills…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.