Samling i Lycksele

I helgen är det många politiker i Lycksele. Centerpartiet har höststämma där vi ska bestämma en massa saker inför nästa år och så ska listor till nästa åts val ska bestämmas. Det ska även vara utbildningar för de som ska ställa upp i valen och de som ska leda partiet i kommuner, landsting och kretsar.
Det blir en massa spännande diskussioner alltså på Hotell Lappland. På andra sidan vattnet på Ansia träffas S. På väg hem från Bryssel träffade jag Jens Nilsson som är Europaparlamentariker för S ifrån Jämtland. Han berättade att även han var på väg till Lycksele då S skulle ha en utbildningshelg.

Vi diskuterade hanteringen av EUs budget och de förhandlingar som varit och hur vi på bästa sätt ska hantera budgeten nationellt. En sak vi var överens om var att M borde ta ett större ansvar.
Sen var vi inte överens om fördelningen och engagemanget i processen. Men det är ju det som är politik, vi tycker olika och ser på frågor från olika håll men stöttar varandra för att orka jobba på. Ju fler som engagerar sig i Europapolitiken från norr dess bättre.

Så ni som är nyfikna på politik får ta er till Lycksele i helgen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.