Varför ska man bry sig?

I veckan har Centerpartiet tagit sin lista till Europaparlmentsvalet som är i maj 2014.
För 75 år sedan upplevde Europa en av sina mörkaste nätter, synagogor brändes, butiker vandaliserades och människor mördades. Den natten var upprinnelse till att 60 miljoner människor miste livet i andra världskriget. Miljontals judar, romer, homosexuella, ryssar, polacker och oliktänkande mördades. Det får aldrig mer bli vi mot dom!

Grunden för mitt och andras engagemang för europafrågor handlar om fred. Samtidigt så handlar det om sammanhållning och samarbete och om välfärd och välstånd.

Nu skälver Europa ekonomiskt och flyktingströmmarna från Afrika är enorma och måna unga saknar jobb. Europa har stora problem att lösa samtidigt som de idag hanterar många små ”skitfrågor” som kvotering, vargar och lakritspipor. Vi måste vässa till vilka frågor EU ska arbeta med, som gifter som sprids över länders gränser, hur vi möter klimatförändringar, ungas möjligheter till jobb och integration. Det går inte att fortsätta som man gör nu. Vi måste styra upp europapolitiken så att den blir smalare men vassare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.