Kul med folk som tjänar bra med pengar!

I dagstidningar kommer det med jämna mellanrum rakningar av personer som äger mest, tjänat mest eller har högst inkomst totalt under året. Det som jag blir så glad över är de människor som verkligen kämpat, drivit företag i medgång och motgång äntligen hamnar på de listor de så väl förtjänat.
KRISTER Olsson i Umeå är ett lysande sånt exempel, så mycket gott den karln har gjort för Umeå och för Västerbotten. Han är en verklig förebild för hur man kan skapa värden somgagnar många.

Jag blir dock mer förvånad över att de som jobbar i en medlemsägd organisation som COOP ska ligga på samma lista som de som jobbar i privata bolag. Den chefen är en gammal bekant som jag besökt en gång, ett så tjusigt kontor som där fanns har jag sällan skådat, trots att jag sett många tjusiga kontor.

Jag tycker det är oerhört bra att folk tjänar bra, att de betalar in mycket skatt och att de som sliter hårt ska ha lön för sin möda. Men jag undrar hur Socialdemokraterna diskuterar när de sätter upp lönenivåerna i ett av de bolag de ansvarar för.

3 kommentarer

 1. Gunnar Andersson

  Hur resonerar Centerpartiet som trots decennier av röda siffror i bokslutet, Trots att det fortfarande går med miljonförluster årligen ,trots ett kapitaltillskott på 25 miljoner för mindre än ett år sedan enviset vidhåller att Storumans kommun skall sälja el och för detta ge direktören 1,2 miljoner årligen ?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Jag vet inte vilka röda siffror du menar? Är det partiets ekonomi du refererar till eller är det Storumans kommun?

   • Gunnar Andersson

    Ursäkta om jag blev otydlig, Centern styr i Storuman och vill till varje pris behålla kommunens elhandelsbolag som gått med förlust trots stora bidrag från kommunkassan. Direktören i detta elhandelsbolag har en ersättning på 1,1 miljoner per år.Väl använda offenliga medel ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.