EU kommer till Robertsfors på tisdag

Efter flera veckors ledigt då kör jobbet nu igång på tisdag.. Ett hett år väntar med mycket att göra för oss som jobbar med politik och med framtidsfrågor. Veckan börjar med att Kent Johanssons som är ledamot i EU parlamentet kommer till Robertsfors på,tisdag han är på en rundresa och börjar hos oss i Västerbotten. Första besöket är hos företagaren Eric Westerberg, som äger och driver Westmech Industri AB i Gumboda utanför Ånäset. Företagande i alla dess former är ju så oerhört viktiga för att landsbygden ska leva och för att Sverige ska klara av en internationell konkurrens där Europa är den främsta marknaden.

Med den här dagen är Maud Olofsson och Lars Bäckström och andra lokala politiker från Centerpartiet. Helena Lindahl som är ledamot i riksdagen hänger även med under dagen.

Efter besöket i Gumboda går resan vidare till Bygdeå och det privata äldreboendet Hammarhöjd. Valfrihet inom äldreomsorgen är ju även det en viktig framtidsutmaning för att klara av en allt större andel äldre som behöver omsorg, en stor utmaning för oss i norr. Man träffar både äldreboendets ägare samt en företagare som driver det privata hemtjänstföretaget Vårdsol Norr.

En annan fråga som kommer att diskuteras är ju naturligtvis vikten av EU:s medfinansiering av Norrbotniabanan och hur banan kan bli verklighet.

Varje dag så berörs du som Västerbottning av de beslut som tas i Bryssel, det är därför så viktigt att vi engagerar oss och driver på våra frågor mot de som finns på EU-nivå. Ett grönt, öppet och hållbart Europa byggs underifrån – av 500 miljoner människor, inte av statschefer och ministrar!

Vill du hänga med så hör av dig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.