Nytt år med nya möjligheter

Det kommande året kommer att bli innehållsrikt och spännande. Ett år som för de allra flesta är ett år bland andra men för oss som är engagerade politisket så är det ett tokspännande år. Det börjar lite lätt nu i januari med diverse besök och träffar för att sedan öka på fram till valkampanj för valet till Europaparlamentet i maj. Sen ökar det bara på för att nå max i september då vi går till val för riksdag, landsting och kommunfullmäktige.

Det har varit en skön vila att vara ledig under helgerna men nu känns det skönt att få börja jobba igen, sätta tänderna i den aktuella debatten och börja driva på de frågor som ligger närmast hjärtat.
Jag har börjat året med att försöka skapa en giftfri vardag för mig och för andra. Har lagt en motion i kommunfullmäktige om giftfri vardag i kommunernas verksamheter, främst förskolorna. Det är så mycket gifter i både den utemiljö som vi skapat med både kreosotindränkt virke i sandlådor och gummit i gungorna är inte heller det giftfritt. Inomhus så har barnen plaster omkring sig som ofta är giftiga. Ett första steg är att inventera och ta reda på vad saker och ting innehåller.

Det ska bli spännande att jobba vidare med den här frågan. Men det är inte så enkelt. Vi byter nu ut alla gifter i vårt kök och det är inte alldelens lätt då många favoritverktyg just är av plast…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.