Centerpartilunch

Igår hade vi årets första Centerpartilunch där vi fick besök av Gunnar Hörnlund, Olle Edblom och Erik Bergner som är engagerade i Landstinget. Vi pratade om lika vård i hela länet och flera vittnade om problem som finns då det gäller vården i inlandet. Det som hänt i Södra Lappland de senaste åren med indragna ambulanser, akutplatser och att människor inte fått den vård de har rätt till måste få ett slut. Vi måste få fram en annan landstingsledning i nästa val. JA! till rättvis och likvärdig vård är det som vi ska driva på och jobba för. Det är inte rimligt att vården ska vara orättvis och bero på vart man bor i länet. Vi ska driva på för likvärdig vård, service, skola, omsorg i hela länet. Frågan berörde hela länet och inte bara oss som bor i inlandet.

Vi pratar även om de småskaliga livsmedelsproducenternas villkor som höga avgifter för livsmedelskontroller, snåriga regelverk och svårt att hinna både sälja, marknadsföra och producera. Vi pratade även om våra ambitioner att ge Vilhelminaborna en giftfri vardag och tyckte det var en fin artikel om den motion vi lämnat in i frågan som slogs upp på ett helt uppslag i Folkbladet igår.

Vi pratar även om Europafrågorna och att vi hänger ihop med andra länder i Europa. Det har gått väldigt bra för Sverige ekonomiskat de senaste åren och om vi jämför oss med andra länder i Europa så har vi det väldigt bra. Det finns många problem i Sverige men vi måste komma ihåg att det kunde ha varit mycket värre om även vi haft socialistisk regering som Spanien, Grekland och andra Europeiska länderna som har svår ekonomisk kris.
En bra träff där vi ventilerade många viktiga frågor och samlade kraft för att gå in i supervalåret 2014.
Tack för att ni kom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.