Idag är det debatt i Ås om hållbar service bl a

Idag debatterar Miljöpartiets Gustaf Fridolin med Centerpartiets Annie Lööf på Torsta i Ås utanför Östersund. Det kommer att vara en hel del Västerbottningar som åker dit för att vara på plats för att höra hur partierna vill utveckla landsbygden. Landsbygdsfrågan är den heta frågan. För dig som är Centerpartist så kommer det att gå att följa debatten på webben via Centralen.

Redan igårkväll släpptes nyheten om den snabbutredning som nu ska göras för att se hur staten kan stötta upp den kommersiella servicen på landsbygden. Det vill säga lanthandeln i byarna. Den butiksdöd som vi sett är förödande för landsbygden. Det måste till både lokal moilisering, köptrohet, ut
vecklade servicelösningar, fler ben att stå på och kopplingar till annan service och företagande. Staten måste gå in och både stimulera men även konkret betala för att service ska finnas kvar på många små orter i landet.

Jag är extra engagerad i de här frågorna dels för att jag drev dem på uppdrag av Region Västerbotten men även då jag i mitt jobb jobbar med fokus på frågor för en hållbar landsbygd och för Norrland.

2 kommentarer

  1. Isak

    Nu brinner det på många håll i landet. Staten skall nu gå in och bygga upp något
    som har försvunnit. Men nog är det konstigt att det är samma partier som nu ska
    bygga upp något, som under sin tid vid makten har låtit raseras. Centern har
    i regeringen haft huvudansvaret för näringspolitiken och jordbrukspolitiken under
    dom senaste mandatperioderna, och var finns pengarna som det kostar för en
    återställning. S,V och SD har inför valet visat ett visst intresse för glesbygds-
    problematiken. Kan det vara därför som Centern har vaknat i sin törnrosasömn?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Vi ahr alltid genom historien verkat för landsbygden. Det är andra partier som försöker vrida bilden att vi blivit ett stadsparti. Inte vi som är aktiva i Centerpartiet, vi har hela tiden vetat om vart vi står.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.