Våga stå upp för er egen politik!

Fick höra att det diskuterats landstingspolitik vid de företagarträffar som Vilhelmina kommun arrangerar i Dikanäs och Saxnäs. Det är väldigt bra att dessa frågor tas upp. Det är oerhört viktigt att det finns en fungerande samhällsservice i våra fjälldalar dåd et är där det växer och dit som människor som besöker oss vill åka. De företag som verkar där är oerhört beroende av att servicen fungerar, att människor som kommer känner sig trygga om det händer något och att det finns någon som kan hjälpa till vid en skada eller om någon blir akut sjuk.

Det är lika viktigt att det finns en affär och att det finns bensin och diesel liksom att man kan köpa alvedon, mat och annat man behöver. Allt hänger samman. Det blir då problem när landsinget väljer att spara i de glesa delarna av länet och satsa i de täta delarna. Som helgens Kulturhuvudstadsårsinvigning tex.

Det som blir ett bekymmer för folk att förstå än när socialdemokraterna inte vågar stå upp för den egna politiken som de driver i landstinget och försöker skylla på regeringen! Det är landstinget som själva beslutar om hur de fördelar sina pengar! Den penningpåsen har inte staten med att göra. Likadant är det i kommunen, det är idag den politiska majoritetens beslut som avgör hur pengarna ska fördelas och den snedfördelningen går inte att skylla på regeringen.

2 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Kan hålla med dig om att S och MP i Landstingspolitiken prioriterar inlands sjukvården för lågt, det var därför V klev av. Men att Landsting och kommuner får lägre stadsbidrag till verksamheten beror på Regeringen! Likaså att den penningpåse som man får också ska betala privata vårdalternativ i centrala Umeå, där de flesta unga och friska människorna bor.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Statsbidragen beräknas utifrån befolkning. När befolkningen krymper krymper bidraget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.