Landstingspolitiken måste förnyas!

I helgen som kommer har Centerpartiet i Västerbotten sin nomineringsstämma för landstingsvalet. Vi kommer att ha fyra olika listor där jag är föreslagen att toppa en v dem. Så fantastiskt spännande! Jag tycker att den politik som drivits i landstinget varit förödande för hela inlandet och de människor som bor här. Vi har hamnat på undantag i alla prioriteringar och trots att många protesterat högljutt och visat på orättvisorna har landstingsledningen trummat på.

Jag kommer att arbeta för rättvis och likvärdig vård i hela länet. En nära vård där vården ska ut till människorna och inte människorna centraliseras in till vården. För mig är de två viktigaste frågorna barn och ungas psykiska hälsa och att äldres hälsa. Idag är köerna långa för alla de barn och unga som behöver hjälp då de mår psykiskt dåligt. En situation som gör att många familjer har det svårt i länet. Den andra stora frågan är tillgång till geriatrisk kompetens i äldrevården måste öka och att vi utvecklar den i form av lösningar för glesbygdssjukvård. Centerpartiet vill också införa av mobila vårdteam för ökad tillgänglighet av vård i hemmet och att landsting och kommuner tillsammans utvecklar familjecentraler som ett led i ett utvecklat förebyggande arbete både för barn, unga och äldre.

Jag ser fram emot en spännande stämma och jag hoppas jag får förtroendet att toppa en av listorna och att sedan få röster i höstens val så att jag kan påverka politiken i landstinget efter nästa val. Jag lovar att det kommer att bli mer rättvist då!

2 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Jag tror på ett bättre och närmare samarbete mellan kommuner och Landsting när det gäller vården.
    Jag tror också att NUS måste släppa taget lite, så att vi kan använda mera telemedecin, och utlokalisera verksamheter som går ut till inlandet.
    Jag vill se vård efter behov, jag vill inte att marknadean ska styra vården!

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Jag håller med dig i det mesta. Men jag ser också att de utmaningar som vården och omsorgen har med en allt större andel äldre av befolkningen gör det svårt om vi inte vågar pröva nya sätt att ge vård och omsorg till de som behöver den. I Åsele tex så är det inte ens två personer i arbetsför ålder som ska försärja varje pensionär. Likadant är det i många andra glesa kommuner. Det förstår alla att det inte går ihop. Så fram för fler alternativ som i Hoting där nya närvården har en vårdcentral utan stafettläkare, med lokal personal som ger medborgarna en jättebra service. I andra orter löser stafettläkarna av varandra och ingen känner personalen då det alltid är nya. Det kostar allt för mycket av den offentliga penningsäcken. De privata små vårdcentralerna ahr fasta läkare som stannar kvar. Det måste vara bättre för de som blir sjuka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.