Vi gör det igen!

Jag är inte orolig: vi kommer att klara det!

Opinionsläget för Centerpartiet är minst sagt bekymmersamt. Trots det så är jag ändå inte orolig. Vi kommer att klara det. Siffrorna är alldeles för låga och gör att partiet måste jobba på för att visa att vi tror på det vi säger och att vi håller fast vid våra värderingar även om opinionen svänger än hit än dit.

Under helgen som gick samlades 600 Centerpartister i Malmö, jag var en av dem. Vi pratade om läget och vi känner igen oss. Vi har haft det tufft tidigare men samtidigt då ser vi många positiva trender i partiet. I Norrland så ökar medlemmarna mer än någonsin och många andra tidigare mätningar har gett oss bättre siffror.
Vi har precis rustat partiet genom en process där vi tagit fram ett nytt Ideprogram och sedan formerat vår politik utifrån dessa idéer.

Vi ska tydliggöra vår politik i ”närodlad politik” som säger på ett enkelt sätt vad vi står för. Vi ska få ut att vi är det enda trovärdiga alternativet för en levande landsbygd. Samma sak gäller för miljöarbetet och entreprenörskap.
Ett exempel är vindkraften som niodubblats! Tack vare att vi drivit på.

I förra riksdagsvalet fick partiet 6,6 procent och jag tror att vi kommer att spräcka det med råge. Vi brukar alltid göra bra valrörelser. Vi har tidigare varit under fyraprocentsspärren och lyckats klara av det under valrörelser. Det kommer vi göra igen. Det gäller för oss att lyfta fram det som är bra och att vara tydligt börjar visa hur vi i praktiken, varje dag lokalt i kommunerna och i Landsting och regioner där vi verkar, jobbar för en levande landsbygd för jobben och för miljön!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.