Ett helt gäng med engagerade kloka människor som kämpar för rättvisa

Idag har Centerpartiet i Västerbotten röstat fram de personer som ska kandidera till landstinget i höstens val. Ett synnerligen viktigt val som kommer att avgöra hur vården i länet ska formas i fortsättningen. Den utveckling vi sett de senaste åren har varit förödande för inlandet och de människor som bor här, driver företag och som är beroende av at det finns fungerande akut sjukvård. DVS ALLA! Ingen vill i en akut situation ringa 112 och få svaret att det inte finns någon ambulans!

Vi vill ha en närodlad politik där besluten tas så nära människorna själva. Vi tror att vården ska organiseras utifrån hur människor vill ha det och inte centraliseras till täta städer. Vi tror på den digitala utvecklingen som gör att man idag kan lämna prover, ta EKG, blodtryck och andra enklare prover själv via ett digitalt vård-rum, som redan finns i Slussfors i Storumans kommun. Vi tycker att distriktssköterskemottagningarna ska stäkras upp med den nyaste tekniken för att kunna erbjuda människor runt om i länet den vård de behöver så nära där de bor som möjligt. Höstens val är ett mycket viktigt val, det kommer att handla om ett vägval för vården i länet.

Jag tackar för det förtroende jag fått att toppa inlandslistan där jag har många duktiga, kloka, engagerade människor med mig. Inte minst människor som kämpat för en rättvis vård i inlandet som Urban som kämpat i två år för akutplatserna i Dorotea, Sam som strider för ambulansen i Åsele och alla andra kandidater om kommer att slita hårt för att förnya landstingspolitiken för en nära vård i hela länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.