Se skillnader i politiken mellan S och C

Om du vill se skillnader i grundläggande värderingar mellan S och C ska du läsa Ulf Eriksson C blogg och Lennart Holmlunds S blogg som handlar om att svenska bönder går på knäna.

Ulf lyfter fram att det svenska jordbruket fyller många funktioner i samhället inte bara att hålla landskap öppna och levande. Han skriver att kommuner och landsting bör handla svenska mat utifrån krav på djurskydd, miljökrav, minskade tranporter och att främja lokala jobb. Inte bidrag utan se till att villkor och förutsättningar för egen försörjning är möjlig.

Lennart däremot tycker att staten sak ge bidrag till bönderna och att staten ska styra. Centralisering och styrning från centralmakten! Ingen tanke på miljöhänsyn att främja lokala jobb eller att vi ska tänka på vad vi väljer att äta.

Se detta som grundkurs ett! Det kommer säkert flera.

4 kommentarer

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Hej keka och grattis till wwwilhelm! Jag tyckte det var så oerhört slående och visade på ideologiska skillnader.

  1. Marianne R Johansson

    Jag tycker också som Vänsterpartist att vi ska handla mer lokalproducerat, av lokala bönder!
    Vänsterpartiet har ett landsbygdsprogram där man lyfter just dessa frågor.
    Centerpartiet i Alliansregeringen har ju tyvärr inte gjort några större avtryck efter sig i dessa frågor, ja, inte i särskilt många frågor alls faktiskt. Det gamla Centerpartiet har ju tyvärr blivit Moderaterna light, så det känns väl inte särskilt troligt att man får se en sådan politik som Ulf Eriksson skriver om, vid en ev fortsatt Alliansregering! Även om Centerns gräsrötter står för det.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Om inre C jobbat på som vi gjort i regeringen så hade jordbrukaren haft helt andra förutsättningar. Vi behövs i en regering!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.