Arlanda igen

Sitter på Arlanda och väntar på ett plan till Östersund. Det har varit en intensiv vecka där många tankar fötts. Idag har jag träffat den utredare som regeringen utsett för att utreda service i gles landsbygd. Jag berättade om det arbete som Region Västerbotten drev under närmare två år för hållbar service. Se www.hallbarservice.se

Utredarna är väldigt nyfikna på det arbetet då det låg i framkant för att jobba med service med fokus på både tillväxt och hållbarhet i glesa delar av vårt land.

Jag tycker det känns kul att det jobb vi gjorde då fortfarande är så intressant för andra.

I helgen ska jag prata politik med jämtlänningar och till veckan ska jag bland annat föreläsa om erfarenheter och lärdomar av transnationella program. Sen ska vi hemma i Vilhelmina ha uppstart med alla de nya medlemmar vi har fått till Centerpartiet lokalt, det känns så otroligt roligt. Vill du Åxå vara med så kom bara. På onsdagkväll på SV.

Längtar efter skidföret och fjällen och följer väderleksrapporterna med spänning. Må Gumman Tö sluta upp med att sopa bort vår snö!

4 kommentarer

 1. €dor

  Du nämner service i glesbygd, det också och allt annat som går att förbättra är väl bra. Jag tänker också hur är vi på ta emot människor som kommer hit? Fjärmas många när de ser de ständiga bråken om ditten datten och tänker: Nä det får vara för mig. Tänk själv hur du eller någon annan skulle se på oss objektivt. Jag tror många förstör både för sig själva och andra när det ständigt bara skrivs negativa saker. Vad tror du?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   All forskning är enig om att ett socialt kapital är det som bygger ett framgångsrikt samhälle. Ett positivt företagsklimat där öppenhet och tilltro råder skapar attraktiva samhällen. Så vi har lite att jobba med. Vi i Centerpartiet ögr vårt för att skapa förutsättninar för ett bra klimat.

   • Isak

    Fru Kristoffersson far som skottspole Sverige över, för att rädda det som räddas
    kan av ett Centerparti som är satt i kvav. Vi är många som hade satt vår tillit till
    Centern som utgav sig för att vara landsbyggdens räddare. I stället lierade man
    sig med dom högerkrafter som övergav människorna som blev kvar efter plund-
    ringen av Norrland och dess inland. Centern lovade att 1.5 öre k/W skulle åter-
    investeras i vattenkraftskommunerna av detta blev intet. Centern lovade att två
    miljarder skulle satsas på investeringar i glesbygden, av detta blev intet. Fru
    Kristoffersson kan ju fortsätta att undra varför väljarna överger Centern, men vi
    därute i verkligheten behöver inte undra.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

     Där har du fel. De två miljarderna jobbar för fullt för nya företag. Vi kämpar på i alla frågor för landsbygden .. Tyvärr är M inte lika intresserade. Vi är tyvärr ett för litet parti i regeringen, vi borde bli större. Så vi får driva den politik som vi står för där landsbygden går först.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.