Ska du som företag sälja till kommunen?

Nu kommer inlandskommunerna att gå samman och upphandla tjänster och varor. En upphandling av livsmedel ska göras nu i höst och då kommer LRF att försöka hjälpa till för att få fler företag att vilja och våga gå in med anbud.
Så här skrivs det idag på VK: LRF Västerbotten vill hjälpa fler lokala livsmedelsföretag och butiker att samverka och lämna anbud vid livsmedelsupphandlingar.
Hösten 2014 ska en ny upphandling göras för kommunerna Lycksele, Storuman, Sorsele, Vilhelmina, Åsele och Dorotea samt för Västerbottens läns landsting. Det nya avtalet ska gälla från första maj 2015.

Tisdag den 15 april bjuder LRF in till en informationsträff med Lycksele kommuns upphandlare Eric Lundström. Träffen hålls hos lantbrukarna Carina och Kjell Öjeryd i Blattnicksele.

Så otroligt bra initiativ, jag hoppas måna företag från Vilhelmina åker dit. Ju fler som går ihop ju lättare blir det att kunna fylla volymer. Det hr kan skapa jobb i inlandet, bara kommunerna väljer lokala leverantörer av mat. Jag hoppas det.

3 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Jag jobbade som upphandlingsansvarig åt Nordmalings kommun 1995. Jag hade träffar med småföretagare om hur de ska göra för att få sälja till kommunen. En lokal bagare lyckades få avtal med att sälja bröd till äldreboende och skolor med min hjälp.

    Men lagen är märklig. Upphandling sker i hela EU och den som kanske har lägst pris får sälja.

    Så måste jag för vk-bloggläsarna berätta att en känd pensionerad centerpartist i Umeå ringde upp mig och berömde mig för mina bloggar!

    Sånt värmer!

    Han var mycket kritisk mot centerpartiets nuvarande politik!

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det ringer många sossar till mig Åxå och berömmer för den tydliga landsbygdspolitik vi drivit igenom.

  2. Camilla Stenlund

    Synd bara att kursen är lagd under påskveckan för då har alla företagare jag känner i fjällen fullt upp redan. Maj är en bra månad att ha kurser och möten på för då är det lugnt för fjällföretagarna när det är glest med kunder och gäster och vi har tid att planera och förkovra oss och ta semester innan midsommar då det drar igång igen.

    I övrigt ett finfint initiativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.