Att bli förd bakom ljuset! Gång på gång!

I helgen så skrev Socialdemokraterna ett kontrakt med sig själva! Ett kontrakt som ska lova att inte skära ner fler vårdplatser på inlandets sjukstugor. Vad jag vet så är det två sjukstugan i inlandet, den i Storuman och den i Vilhelmina. Övriga är vad jag vet sk vårdcentraler.
Så vad är de de avtalat om? Är det att garantera Storuman och Vilhelmina sina sjukstugor men vad händer med alla de andra små vårdcentralerna?

Inför valet 2010 lovade socialdemokraterna att de inte skulle minska på de 32 akutvårdsplatserna i inlandet. Men det vet vi idag att det löftet inte hade något värde.

I det här avtalet säger socialdemokraterna till sig själva att landstingets kostnader inte ska vältras över på kommunerna. Precis det de lovade inför att hemsjukvården skulle övergå till kommunerna och det är precis det som hänt. Kommunerna har fått ökat tryck och högre kostnader.

Att de skriver avtal med sig själva kan inte tolkas på annat sätt än att inlands sossarna tappat förtroendet för de egna landstingspolitikerna.

Det hör avtalet är ett sätt att försöka återta förtroendet inför höstens val. Men jag tror och hoppas på att väljarna fått nog av fagra löften och vackra ord när verkligheten ser helt annorlunda ut.

Jag är övertygad om att Du som röstar vill se en rättvis och likvärdig vård i hela länet.

2 kommentarer

  1. Max Fredriksson

    Du glömmer den intressantaste punkten. Kontraktet gäller bara i de kommuner där S vinner valet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.