Löften och verklighet!

Vad hjälper fagra löften om vård i inlandet när den verklighet vi möter är stängda distriktssköterskemottagningarna i Dikanäs och Saxnäs??

Det är oförsvarligt att landstingets personal och rektåryteringspolitik slår ut inlandet. Det är inte rätt att tömma inlandet på resurser och centralisera in de anställa som finns. Det är en oerhört dålig politik för hela länet och hela länets möjligheter att växa och utvecklas. Fjälldalarna töms nu på vårdkompetens när den behövs som mest i påsktider.

Det som Landstinget gör driver på utarmning av inlandet. Det går tvärtemot den ambition som vi i regeringen driver på för att utveckla hela landet.

Vi måste byta ut den politiska ledningen i Landstinget, det är bara ett måste!

2 kommentarer

  1. Suzanne Lindberg Sellin

    Jag skulle vilja veta hur du Maria tänker få läkare att ta tjänster i inlandskommuner. Är det privatkliniker som är lösningen på allt i din värld. Stafettläkarproblemet finns i hela Sverige men små kommuner blir än mer sårbara när det inte går att få tag i läkare. Vi har ju sett hur ni ”utvecklat” under ett antal år med ex Apoteken där man idag inte kan få tag i livsviktig medicin men allsköns annat kosmetiskt skräp finns i överfulla hyllor. Så vad har Centerpartiet för generallösning på sjukvårdens problem?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Jag ser att det system som är idag inte fungerar. När det inte finns läkare som vill eller kan jobba på små orter så måste man pröva nya sätt som gör att läkare vill och kan jobba på små orter. Eller när det saknas sjuksköterskor så måste vi ju se till att det ska finnas sjuksköterskor. Det är ju bevisligen så att det system som socialdemokraterna driver inte fungerar. Den politik som socialdemokraterna driver i landstinget har inte varit bra för inlandet, det måste du väl hålla med om?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.