Sov på saken, Lennart och sen backa!

Landat i soffan hos dottern i Göteborg och ser på SVT nyheterna om Lennart Holmlunds grova övertramp idag på VK bloggen. Att Lennart gått över gränser är ingen nyhet men denna gång har han verkligen passerat. Lilly Bäcklund uttrycker sig mycket väl i intervjun och markerar tydligt att S inte står bakom Lennarts uttalanden. Det är bra att de egna markerar likväl som att andra partier står upp för humanitet och medmänsklighet som Mattias Larsson så tydligt gör.

Jag åkte nattåget igårkväll från Umeå och på stationen var det några som sökts sig in i värmen efter en dag på stan där de sökt Umeåbornas hjälp att hitta försörjning för dagen, med sig hade de enkla plakat där de på knagglig svenska ber om hjälp. Ett annat gäng fanns även där, människor som sökt sin tröst i flaskan, som min farmor skulle ha uttryckt sig och så vi som skulle med nattåget.

Jag känner vanmakt över att inte kunna hjälpa vare sig de som tigger eller de som super. Tragiskt på olika sätt. Men det skulle inte behöva kosta så mycket för att hjälpa de som tigger. De personer som sitter och tigger kommer ofta från fruktansvärda förhållanden i sina hemländer. Det ska mycket till för att tycka att det är bättre att sitta och tigga här i Sverige,än att kunna leva ert värdigt liv i sitt hemland. Här får de förhoppningsvis åtminstone mat för dagen. Vi har en bra socialtjänst som ett betyg på Svensk humanitet som jag är stolt över. Jag skulle uppmana Umeås kommunalråd att backa från sina uttalanden och sova på saken. Vi är lyckligt lottade som fötts i Sverige, men så lyckligt lottade är inte alla människor. Tänk om det vore du som var tvungen att lämna ditt land för att tigga dig till ett mål mat?

3 kommentarer

 1. Leif

  Alliansen spottar ju på svaga människor och här sitter du och gråter krokodiltårar.

  Jag mår rent ut sagt jävligt illa när jag ser er låtsas bry er om de svaga i samhället.

 2. €dor

  Dem kan ju in´t ge sé tell å ha dålie bila, ha´n ingen skam människa! Komma ve´n gammal Volvo, hör skull dé si ut?

 3. Isabell

  En ledande politiker bör passa sig för många snår, men framförallt att hamna i det rasistiska genom att på något vis ifrågasätta invandringen, tiggare eller liknande icke-svenska personers aktiviteter. Jag tror att vi lättast skulle bekämpa rasism genom att låta folk, även politiker, vädra sina farhågor och fördomar. Utan att bli nedtryckta. Att få fram fördomar, rädslor etc i ljuset är det enda och bästa sättet att bemöta dem. Om alla som vädrar sådana åsikter, fördomar rädslor blir nedtryckta i skoskaften av den mediala pöbeln och den stora Politiskt Korrekta-eliten så är det enda som händer att dessa fördomar rädslor och åsikter döljs. De försvinner inte. Så fram med ett öppnare debattklimat där en som är orolig över invandringen, tiggarligor etc kan få vädra det och bli bemött med fakta etc. Det tror jag är mest positivt för demokratin. Rasism kan inte botas genom grupptryck. Bara genom upplysning och saklig debatt vilket leder till ökad förståelse och mindre fördomar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.