Debatt om ett jämställt samhälle

Ikväll där det debatt mellan Scyman och Lööf om jämställdhet. Två kvinnor som slåss för jämställdhet som partiledare. Två som båda vill nå målet ett jämställt samhälle, samma mål men de har helt skilda vägar att nå detta mål.
Centerpartiet är ett feministiskt parti, som utmanar och bryter rådande maktförhållanden och kollektiva orättvisor. I ett jämställt samhälle behandlas vi utifrån de individer vi är, inte utifrån vilket kön vi har. Centerpartiet har många kvinnor i toppolitiker och den första kvinnliga partiledaren hade Centerpartiet. Hos oss är det jämställt i praktiken.

För Centerpartiet är det viktigt att det fortsatta politiska arbetet tar avstamp i individens egna kraft, driv, öppenhet och frihetliga lösningar som respekterar människans självbestämmande, valfrihet och frihet. Våra gemensamma system måste vara så uppbyggda att flickor och pojkar, kvinnor och män, har samma möjligheter. Där en väl fungerande förskola och äldreomsorg, en jämställd skola och vård och ett jämställt ansvar för hem och familj måste fungera.

Jag debatterade för drygt ett år sedan själv med Schyman nere i Sjöbo. En mycket klok kvinna som gör skillnad och som behövs för att driva på andra partiets jämställdhetsarbete då många partier somnat in i den frågan. Jag tror och kämpar för jämställdhet men tror inte på de åtgärder som Schyman föreslår. Jag tror mer på människors kraft och vilja än på statliga regleringar.
Ska bli spännande att se debatten ikväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.