Turismen har stor betydelse för jobben och de unga..

Jag är på semester med mannen i mitt liv. Efter två veckor tillsammans med barn och barnbarn så är vi på en egen liten resa. Vi cyklar, besöker platser vi aldrig tidigare besökt, äter gott och tar vara på värmen och solen. Turismen slår ständigt nya rekord i Sverige och är idag en av våra basnäringar. Där vi nu är så hör vi diverse olika språk i hotellens frukostmatsalar och det är rätt svårt att få hotellrum om man är lite sen. Vi försöker vara miljövänliga och tar tåget mellan de platser vi besöker och det är ju så att kommunikationerna har stor betydelse för att turisterna vill besöka vårt lands alla delar.

Lika stor betydelse för turismen är självklart låga kostnader de månader företaget ska få verksamheten att generera intäkter som räcker hela året. Då är den lägre restaurangmomsen och de halverade arbetsgivaravgifterna för ungdomar en förutsättning för att ha råd med arbetskraften, samtidigt som ungdomar kanske får sitt första sommarjobb. En win-win situation! Idag vid Gamla Linköping var det många ungdomar som jobbade och likaså efter Göta kanal vid alla strandhugg som vi cyklat förbi.

Att regeringen efter valet dessutom sjudubblar stödet till lanthandlare och mackar i glesbygd och fördubblar stödet till bredband, det spelar roll för Sverige, för jobben och för ungas möjligheter att få jobb.

Imorgon forsätter vår Sverigeresa med båt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.