Vridna bloggar och kontroversiella CUF

Lennart Holmund bloggar idag om CUF och klämmer som vanligt in någon elak kommentar om Maud. Vad Lennarts hat mot Maud och Centerpartiet grundar sig i vet jag inte men det är tydligt.

Det CUF verkligen beslutat om är detta:

Att vara för ett opt-out system för organdonation
Innebär att personer får anmäla till socialstyrelsen att de inte vill donera sina organ efter sin död, istället för som idag då man måste anmäla att man vill donera sina organ.
Organbrist är ett alvarligt problem och många som kan tänka sig att donera sina organ glömmer eller vet inte om att de måste anmäla sig. Med detta system kan fortfarande de som inte vill donera organ efter sin död anmäla det.

Att vara för ett fullvärdigt medlemskap i NATO
Situationen i världen och i Sverige har förändrats och då måste vi förändras med den.

Att vara för enhetlig moms
Olika momssatser är en otroligt dyr historia och ibland mycket svår för företagare att hålla koll på. Det skapar också ibland en skev konkurrens och godtyckliga bestämmelser.

Till exempel är det 25 procent moms för en turridning, men om turen görs i en vagn dragen av hästar är det transport och får en momssats på 6 procent. En enhetlig moms skulle eliminera att dessa godtyckliga gränsdragningar. ( precis så var det inom restaurang tidigare, lägre moms om du stod upp och åt och högre om du satt ner och åt)

Ersätta strandskyddslagen med regionala eller kommunala föreskrifter
Förutsättningarna ser olika ut i landet och de som känner till området är de som bor där, därför bör makten ligga så nära de som bor där som möjligt.

Att vara för slopad värnplikt även i krigstid
Tvång är inte okey i fredstid och det är inte okey i krigstid

Att vara för att nationella prov ska rättas externt
Nationella prov är till för att kunna jämföra skolor och då krävs det att en utomstående och oberoende part utför rättningarna.

Ersätta bidragsdelen i studiemedlen med lån
De som pluggar på universitet är de som är de framtida höginkomsttagarna. CUF anser inte att skattebetalare ska finansiera blivande höginkomsttagares levnadsomkostnader under studietiden.

CUF brukar driva på kontroversiella frågor precis som ett ungdomsförbund ska göra. Med tiden kan det kontroversiella bli okontroversiellt som enkönade äktenskap och rätt till könsbyte.

Det där ned Nato är väl det som kommer att diskuteras mest i partiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.