Ekonomi på riktigt

Jag skrev häromdagen en blogg om kommunenes ekonomi där jag refererade till årsredovisningen. Det har varit fler som bloggat om ekonomin i kommunen och jag har blivit beskylld för osanningar. Det må vara så med det men för er som vill skaffa er en egen uppfattning om läget i ekonomin och för den som vill verkligen veta fakta så kan ni läsa själva i årsredovisningen här:

Där står det bla a att kommunens resultat uppgår till 9.542 tkr, vilket är ett underskott jämfört med budget på 8.665 tkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,7% och skatteintäkter och generella statsbidrag har ökat med 2,9%, jämfört
med 2012. Under åren 2002-2013 har nettokostnaderna ökat mer än skatteintäkter och generella statsbidrag. På sikt får inte kostnaderna öka mer än intäkterna om en långsiktig balans i ekonomin ska kunna uppnås och bibehållas.
Verksamhetsunderskottet balanseras med ett överskott avseende finansieringen och då främst en återbetalning av försäkringspremier från AFA på 9.565 tkr, pensionskostnader. Nämndernas budgetavvikelse uppgår till –
24.453 tkr, där kommunstyrelsen, utbildningsnämnden och socialnämnden redovisar underskott, och miljö- och byggnadsnämnden redovisar överskott.

Jag tycker det ser förfärligt illa ut och tror att det kommande året kommer att bli mycket tufft att klara upp för de som ska hålla i det politiska styret framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.