”Ska alla flyktingar i världen komma till Sverige?”

Det är en av de frågor som sprids i diverse medier som ett sätt att skapa osäkerhet och ovilja mot att få nya grannar. Jag tycker det är oerhört viktigt att vi har en öppen, human, rättssäker och generös migrationspolitik. På samma sätt som när svenskar flydde från svält och förföljelse till Amerika på samma sätt ska vi tänka, vi som bor i ett rikt land som behöver bli fler.

Nu är det mycket som inte fungerar bra, människor sätts i karantän i år utan att få komma in och börja bidra i samhället. Mäniskor utvisas efter flera år i Sverige, år de lärt sig språket, jobbat och startat ett nytt liv. Många tragiska historier finns kring detta. Det är oerhört viktigt att vi ser människor som kommer hit som en resurs som så snabbt som möjligt ska ges chansen att komma in i arbete.

Av alla människor som utsätts i konflikter, katastrofer med mera är det bara en mindre del som lyckas ta sig till Europa, de allra flesta blir kvar antingen som internflyktingar i sitt hemland eller i närområdet. Än färre kommer till Sverige.
Frågan man också bör ställa sig är: om vi i Sverige behövde fly för vår säkerhets skull likt den flyt vi en gång gjorde till Amerika, skulle vi vilja bli bemötta med stängd eller öppen dörr?

Idag är det nio av Europas länder som tar emot majoriteten av de som kommer som asylflyktingar, från krig och elände. Det är inte hållbart, fler länder i Europa måste ta ett större ansvar och dela på ansvaret med oss.
Det finns de som tror att invandring belastar den nationella ekonomin och skyller allt som blivit sämre på invandring. De är helt fel ute. Forskningen visar att invandring gynnar ekonomin i det land som tar emot invandrare.

De länder dit människor vill flytta det är länder som går framåt, som växer och som blir starka. Öppna och toleranta samhällen är mer uppfinningsrika, och där ligger Sverigei topp i flera internationella index över innovationsklimat.

En annan viktig sak är att anställda inom välfärdsjobben i sverige idag har utländsk bakgrund, de är de som ser till att välfärden fungerar. Omkring en fjärdedel av alla läkare och tandläkare är födda i ett annat land än Sverige. Och med de stora pensionsavgångar som är att vänta de kommande åren behöver vi all arbetskraft vi kan få. Det är naturligtvis också viktigt med bra utbildning, möjligheter att lära sig språket och ett snabbt inträde på arbetsmarknaden. På så sätt kan flyktingarsnabbt bli viktiga bidragande krafter i Sverige.

SD vill i princip strypa all invandring till Sverige vilket skulle påverka vår export, vår inrikeshandel, vårt inflöde av ny kunskap och arbetskraft och så vidare. Det är helt ogörligt och vem skulle vilja leva i ett land som skickar ut en tredjedel av sin befolkning?

3 kommentarer

  1. mexan

    !)Jag har släkt som flydde till Amerika, har träffat ättlingar till dem- MINA släktingar. De hade inga som helst bidrag för att ”komma till rätta” i sitt nya land. På vilket sätt anser du att det går att jämföra? och på vilket sätt kan du göra ”våld” på andra länders beslut om hur mycket människor de kan ta emot?

    Är vi i Sverige BÅDE världspolis OCH allt igenom rättsskipande allena i hela Europa?

    2)På vilket sätt gagnar det på lång och kort sikt Sverige att tex placerar 200 asylsökare i ett samhälle med 150 innevånare?

    3) Vad anser C om att 1/3 av alla nyutexaminerad sjuksköterskor lämnar Sverige?

    4) På vilket sätt gagnar det den jämställdhet och sekulära hållning vårt samhälle utvecklats i att bejaka könsapartheid, bekräfta uppdelning av kvinnor/män i toleransens namn in till intolerans?

    Det håller inte, det måste ni etablerade politiker förstå, att utmåla SD som ondskan själv och lögnare. Ju mer ni gjort och gör det – ju mer växer SD. NI har ansvaret.

  2. Adan Warsame

    Vad bra att det finns människor som du som har moral.Du förstå och stå för det många inte förstå(mänskligheten).Ingen skulle behöva fly från sitt land och nära och kära om inte finns orsak.Sverige behöver många politiker som du som vågar stå för och försvara det mångkulturella samhälle.
    Ha en trevligt fortsättning.

  3. mexan

    sedan är ALL vårdpersonal medräknad, inte ”bara” tandläkare och läkare, så där var du inte riktigt faktagrundad.

    ”Vårdbiträden, läkare, sjuksköterskor och tandläkare. Nästan en fjärdedel av alla som arbetar i Stockholms läns landsting har i dag en utländsk bakgrund.”

    I Stockholm…

    ”Det senaste året har antalet anställda i landstinget ökat med 600 personer. Nära 75 procent av dessa var invandrare.”

    http://www.dn.se/sthlm/utan-invandrare-stannar-varden/

    så, när en ska presentera ”sanningar” måste en dels ha korrekta uppgifter och det måste finnas länkar till ev ”undersökningar” som bekräftar det en framför

    I Juni i år uppgick antalet arbetslösa personer till 492 500 personer.

    http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet/

    http://www.tino.us/2013/11/113-000-fler-invandrare-utan-jobb-sedan-2006-spinns-som-framgang/

    http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/70-procent-hoegre-arbetsloeshet-brfoer-unga-invandrare-5527

    7 av 10 jobb går till utlandsfödda
    http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/integration/manga-nya-jobb-gar-till-utlandsfodda_568664.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.