Nära vård kräver en Närodlad politik!

i Lördags stod jag på torget och delade ut plåster. plåster är ju bra men det behövs mer än så. Inlandet behöver akut sjukvård åxå! Den här dagen hade Peter Olofsson och Åke Nilsson m fl socialdemokrater en kampanjdag där de bjöd på musik och fika. En fin dag, med trevliga samtal. Det som det man kan fundera på är om de som bor i Åsele, Dorotea och andra delar av länet som drabbats av neddragningarna inom vården skulle hålla med om det som Åke och Peter sa?

Jag kände inte igen den beskrivning som de gav av hur vården fungerar idag i vårt län. Men som jag sagt, problemet är inte vad S säger utan problemet är vad S gör. Centerpartiet lovar att driva en närodlad politik med dig som Västerbottning i centrum och tänker se till att det ska finnas en bra vård av hög kvalité, ambulanser och akutplatser i alla kommuner vid sjukstuga/vårdcentral. Vi vill öka samarbetet mellan kommuner och landsting med ett starkt ansvarstagande för gemensamma kostnader. Jag kommer att slåss för inlandsbornas rätt och för att inlandets röst ska höras i landstinget. Idag är det allt för få inlandsbor som säger ifrån. Det behövs fler och det behövs fler Centerpartister som pratar om landsbygd, jobb och rättvisa. .

Vi kommer att jobba för att det ska finnas fasta läkare och sjuksköterskor vid alla vårdcentraler och sjukstugor. Fler läkare måste få driva sina egna ambitioner, de läkare som bor i små orter måste tas tillvara på ett bättre sätt än idag. Vi lovar att distriktssköterskemottagningarna i fjälldalarna ska stärkas och utvecklas. Tekniken förnyar vården och vi vill se till att den utvecklas för inlandsbornas bästa utifrån deras behov.

Likvärdig vård i hela länet betyder att det ska finnas:
• En trygg och nära akutsjukvård för både tätort och landsbygd med ambulanser i alla kommuner
• Vårdcentraler/Sjukstugor i alla kommuner
• Fungerande folktandvård i alla kommuner
• Distriktssköterskemottagningar med distansteknik utvecklas till minisjukstugor

Specialistvård när du behöver den! Betyder att lasaretten ska jobba med
• En specialistsjukvård i världsklass med korta köer
• Effektivt behandlar våra vanligaste folksjukdomar
• Förebyggande insatser mot den psykiska ohälsan främst för ungas hälsa
• Vården av äldre formas utifrån individens behov och så nära hemmet som möjligt

Fler inlandsbor måste vara med och styra länets framtida sjukvård! Vi hoppas att vi får ditt förtroende att vara inlandets röst i Landstinget kommande mandatperiod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.