Demokratiska val ett problem för Mp?

”Dumt att ha val då det skapar oro” är nog kvällens konstigaste argument från Winroth. Detta kom upp när ambulansfrågan i Lycksele diskuterades där det finns ett förslag att ersätta dygnsambulans med ens Sambulans dvs en buss. Att demokratiska val skulle vara dumt är ett argument för den som skulle uppskatta diktatur, mycket märkligt uttalande.

Det enda som alla var överens om var att HBTQ personers rätt.

Det fria vårdvalet var det dock helt oklara syn på. C tycker att det är oerhört viktigt att människor själva får välja vart man vill få vård. Efter den 1:a januari kan man dessutom välja i ett annat landsting. Vi vill ge högre ersättning i inlandet för att göra det möjligt att starta fler vårdcentraler som Nya Närvården i Hoting. Ett mycket bra exempel. En vårdcentral som går med plus dör alla andra går med minus. Bra och nöjd personal och bra kvalité.
Vi vill tillåta läkare och sjuksköterskor som bor i inlandet driva egna verksamheter, läkare och sköterskor som bor på orten och som känner sina patienter. Det måste vara bättre än stafettläkare och ekonomiska förluster.

En hetsig och het debatt där det blev mycket tydligt att det är stora skillnader i synen på vården i inlandet. Så gå och rösta för en rättvis och likvärdig vård i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.