Såpdrottningen och landsbygden

Igår kväll var det öppet hus på Såpfabriken i Siksjönäs. Såpdrottnigen Sara Idenfors bjöd in till den nybyggda fabriken, där det bjöds på visning och gott lokalproducerat fika. Hela byn var involverad i våffelgräddning och familjen servade gästerna med presenter och fika då såpdrottningen själv hade fullt shå med att visa och berätta hur såpkokningen går till.
för mig är det här Centerpartistisk politik i en liten burk. Det handlar ju om jobb, miljö och landsbygd!

Sara tar tillvara uttjänad frityrolja från restauranger som råvara till såpan. Till det så tillsätter hon naturliga ingredienser utifrån ett recept som hennes anmoder kokat efter. Hon skapar jobb ute i sin hemby på landsbygden genom att göra det hon själv tror på, är intresserad av och gillar. Hon tar tag i saker som ligger henne nära och hon driver på utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle.

Hon är ett föredöme för oss alla, vad kan vi själva göra för att bidra till ett starkare samhälle både då det gäller jobb, miljö och landsbygd?

En kommentar

  1. ronny thellbro

    Vad roligt! Jag önskar såpfabriken all lycka och ska nog åka dit vad det lider för att inköpa lokalproducerade produkter. Lycka till såpfabriken med sin såpdrottning.
    Ronny Thellbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.