En annorlunda höst

Den här hösten är den första som jag arbetet som partipolitiskt anställd i en valrörelse. Tidigare val har jag antingen varit politiker eller jobbat i ett vanligt jobb utan politiskt fokus. Men dennhär gången var det annorlunda. Jag liksom levde valrörelse från det jag vaknade tills jag somnade och drömde valrörelse även om nätterna. Fullständigt slukad och väldigt fokuserad. Så fokuserad att jag knappt varit närvarande mentalt nör jag varit hemma trots att jag fysiskt varit på plats har tankarna varit på eller i jobbet.

Nu har det lagt sig och förra veckans valanalyser i Stockholm har bytts ut mot valanalyser på kontoret hemma i Vilhelmina. Lite telefonmötet och skrivjobb men även återhämtning och träning.

Det är rätt mycket som ska göras de kommande veckorna trots att valet är över. Nu ska det förhandlas lokalt om samarbeten, om poster och om vilka frågor som är de viktigaste att ta tag i. I landstinget är det även där förhandlingar om samarbeten om poster och Prioriterade frågor.

Då starka majoriteter inte finns så krävs det samarbeten mellan flera partier för att beslutsfattandet ska bli stabilt. Så det kräver att alla tar och ger, kompromissar och ger avkall. En viktig demokratisk process om ön jobbig för de som aldrig tidigare behövt kompromissa.

Jag tror det är bra för Vilhelmina att det sker en förändring, att nya kommer in och gamla backar. Då kanske även vi kan lyftas i SVT Rapport som en framgångskommun likt det inslag jag såg nyss om Storuman. Det gäller att vi alla hjälps åt för att skapa klimatet, framtidstron och stärka företagandet så att de kan skapa fler jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.