Vem är det som bestämmer, egentligen?

I eftermiddag ska SD diskutera hur de ska göra imorgon när budgeten för kommande år ska klubbas i riksdagen. I går kom en Novusundersökning som sa att 34% av SD,S väljare tycker att de ska rösta emot regeringens budget och därmed fälla regeringen.
Centerpartiet vill inte fälla någon regering så vi hoppas att regeringen har diskuterat och förhandlat så att de får förtroende för det budgetförslag de lägger fram.

Oppositionen lägger fram sitt förslag och majoriteten sitt sen är det upp till regeringen att se till att de förhandlat så att de får igenom sina förslag. Löfven har ansvar för att både bilda regering och för att lägga fram förslag som många kan ställa sig bakom, det är hans ansvar som statsminister att se till att han lägger fram en sådanpolitik som får bred uppslutning. Men den politik som lagts fram i sitt samarbete med V och Mp ligger fjärran från den politik som Centerpartiet drivit på för jobben, miljön och landsbygden. Deras förslag med skatt på avstånd, kilometerskatt, höjda arbetsgivaravgifter, kraftigt försvårande för de som skapar jobb och åtgärder som hotar vården och välfärden verkar de hålla fast vid trots att de fått så stark kritik.

Det man kan undra över är hur S tänkt när de kallar sig för en samarbetsregering och att de vill arbeta blocköverskridande men det har bara varit ord och inte synts till i någon handling. Det har mest varit käbbel och styvnackad kritik som upprepats och som hållit fast vid tomma lador och andra uttryck för att göra ner den förra Alliansregeringen.

Ifjor gick man emot praxis när budgeten skulle tas, då delade S och SD upp budget för att bryta ut de delar man inte gillade, nu argumenterar S för att hålla fast vid praxis!!!?

Alla partier måste stå fast vid det man gick till val på samtidigt som det är upp till regeringsbildandet parti måste kompromissa sig dram för att få förtroende för en samlad budget. Nu försöker Lövfen att lägga ansvaret på någon annan är sitt eget parti, dvs att S ska hålla fast vid sin politik och de andra partierna ska stå tillbaka och ge med sig utan att få något tillbaka. En underlig inställning som målar in S i ett hörn. Lövfen sitter i en knepig sits och en svår situation som säkert kommer att vara hela mandatperioden OM han inte väljer en annan strategi.

En kommentar

  1. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    Miljön är drivkraft för en tillväxt. Andra länder tittar redan idag på hur vi lyckats kombinera välfärd, tillväxt med miljöhänsyn. Så ja, miljön är otroligt viktig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.