Fascisterna målar i vackra färger!

Läser detta i Dagens Nyheter och känner att äntligen kan jag knyta fast mina egna tankar i ett sammanhang där de riktigt fastnar. ” SD är enligt denna beskrivning fascister, de målar i glada färger och många ser det vackra i deras framtidsbeskrivning precis som man gjorde när Hitler tog makten. Det etniskt rensade samhället, det homogena och ett samhälle där någon annan tar hand om dig och styr ditt liv blev en dröm.” Det är många Västerbottningar som gått på den här bilden av framtiden, vi andra som ser verkligheten och framtiden med andra ögon måste våga ställa SD mot väggen och säga som det är, de är fascister och de är rasister. De har bytt kragstövlar mot lågskor, hakors mot blommor och koppel mot slipsar. Men deras ideologi är ändå densamma ideologin att människor är olika värda utifrån vart man fötts och vilka föräldrar man har.

”Ska vi begripa SD är det av yttersta vikt att vi förstår optimismen i detta. Fascismen är i dag Sveriges enda framtidstroende politiska rörelse. SD tecknar i vackra färgar ett etniskt rensat, mytiskt och pånyttfött nationalistiskt Sverige inför väljarna. Jämför exempelvis med social­demokratins pessimistiska nostalgi. Det är därför fascismen går framåt i opinions­mätningarna.”

Läs hela artikeln här: http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti/

18 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Tack för ett mycket bra inlägg! Den lokala förankringen gör den tänkvärd och viktig för vk.se-läsarna. Ju fler som tar bladet från munnen och talar klarspråk om fascismen desto bättre.

  2. Erik

    Okej. Jag förstår. Dock vill politikerna i Sveriges sjuklöver inte berätta om hur integrationen ska gå till. Ni kan inte bara anklaga SD för fascism och ojja er. Ni måste upp till bevis. Av någon outgrundlig anledning tyckte Ingvar Carlsson och George Andersson att Sverige den 13 december år 1989 endast hade råd att ta emot och integrera 20 000 flyktingar. I dag är Sverige på väg att ta emot 100 000 flyktingar per år. Hur ska integrationen gå till? Mitt förslag är att se över bostadsbyggandet i Sverige. Måste vi bygga så extremt dyra bostäder? Måste vi ha en så rigid arbetsmarknaspolitik med höga ingångslöner för arbete som kräver lite kompetens? Nu måste du förtjäna ditt yrke som poltiker Maria; VILKA RECEPT HAR DU EGENTLIGEN?

  3. Eric Axelsson (SD)

    Hej Maria nog för att jag kan scrolla förbi mycket av det som du skriver men detta kan jag inte gå förbi utan lägga in en kommentar !

    Vet du Maria ens vad definitionen av Fascism är innan du ens skriver det till offentlig blogg?
    om inte ? Google is you’re best friend!

    Du kan bättre Maria men att du skulle sänka dej såhär lågt trodde jag aldrig.

    Detta inlägg är inte bara pinsamt den är oförskämd och okunnigt och visar desperation!

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Tack för kommentaren Erik, läs gärna hela artikeln så ser du vad forskaren och en av Sveriges ledande inom området rasism, fascism och främlingsfientlighet skriver. Jag har väldigt stort förtroende för vad forskare tar fram världen över. Jag vet Åxå vilka hot och vilket hat som riktar sig mot de som pekar på den fascistiska problematiken som växer i vårt land.

      Vi tycker olika och det är helt ok i ett demokratiskt land. Jag kommer aldrig att döma dig för det du tror på även om jag verkligen Inte står för de åsikter ditt parti står för.

    • Leif Danielsson

      Erik Axelsson, jag förstår att det svider i skinnet när så många människor äntligen har modet att tala klarspråk. Visst är ni ett BÅDE rasistiskt och fascistiskt parti.
      När du ber Maria K. läsa på om vad fascism är, blir du bara pinsam. Jag råder dig istället att gå en grundkurs i ämnet Demokrati. Du kommer att finna att SD:s ”politik” har väldigt lite att göra med demokrati. Så länge ni inte godtar att människors lika värde är en grundbult inom demokratin, har ni inget att tillföra samhället, tvärtom. Det har vi ju redan sett prov på.

  4. Henrik Borlund

    Ja i sak har du rätt. Det målas upp en bild av ett rent och vackert Sverige, ungefär samma typ av landsbygdsromantik som Centern ägnade sej åt förr. Problemet är väl bara att ju mera man mobbar SD, desto fler blir dom – har det ju visat sej. Släpp fram dom i stället – så får alla se vilka dom är.

  5. Michael Grahn

    Du har alldeles rätt Maria, stå på dig. Är less på argumenten att nu är vi minsann 800 000 och då kan vi inte vara fascister, skitsnack ni är fascister vare sig ni är 1 person eller 800 000 personer. Bra skrivet Maria!!!

  6. RWR

    Trist! Att den mobbade, ofta felaktigt benämnda bruna rörelsen inte kan stå emot, att likt den på skolgården mobbade snabbt ta mobbarnas parti när tillfälle ges!

    Naturligtvis kommer applåderna också från mobbarna. Frågan är om det värmer?

    Kommer dock fortsatt att stå upp för er då den bruna rörelsen kommer på tal. Jag läser nämligen partiprogrammen, sätter saker i perspektiv och granskar vilka källor jag stödjer mig på.

    Behöver jag säga att mobbning ofta beror på okunskap?

  7. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    Erik, de länkar du refererar till har ingen som helst vetenskaplig grund. Flashback är en av de sidor som SD styr över, det ger ingen trovärdighet.

    • Eric Axelsson (SD)

      Maria Flashback ha funnits längre innan ens SD blev ett seriöst parti.
      Och SD styr inget på flashback det är bara privat personer som använder det som forum.
      Och ägare av flashback är Flashback International, Inc New York, USA

      Hmmm?

    • Ördög

      Marias reaktioner är typiska för en individ som konfronterats med pinsamma uppgifter, som hon innerst inne inser att är korrekta, men som hon av prestigeskäl vägrar befatta sig med. ”Nej nej nej! Jag vill inte läsa Flashback, det är SD-propaganda alltsammans! Var är mina skygglappar och öronproppar?”

  8. Kenneth Hellberg

    Jag blir glad Maria att du också ser SD som fascister och rasister….jag blir samtidigt ledsen att dina borgarvänner i riksdagen ej gör det, om det beror på feghet eller okunskap ska vara osagt.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Centerpartiet och Allianspartierna i övrigt kommer aldrig och har aldrig samarbetat med SD. Allt annat som sagts i media av S och V är inte sant.

  9. Andreas Wahl

    Läs: http://ledarsidorna.se/2014/12/sverigedemokraterna-ar-fascister/
    Maria, denna inlaga fann jag själv betydligt mer trovärdig och nyanserad
    än artikeln du själv hänvisar till.
    Arnstad har aldrig varit trovärdig på något vis, researcha lite och du skola se.

    För övrig är det mer svenskar än bara SD:are som har en annan uppfattning
    om nuvarande invandringspolitik, se länken nedan utförd av ett vetenskapligt institut:
    http://www.som.gu.se/digitalAssets/1505/1505750_flyktingopinion—som-institutet.pdf

    F.ö. du pratar om historien, då bara måste jag få fråga;
    tycker du att socialdemokratiska och borgeliga regeringar på 70 & 80 talen
    bedrev en fascistisk politik map deras invandringslinje? Luciabeslutet tex.
    Dom förde ju en betydligt hårdare linje då än vad SD nu någonsin knystat om!

    Svensken är varken fascistisk eller dum, utspel likt Löfvens, Anderssons och ditt eget
    är inte mer än ett skott i foten, det kan till och med visa sig att dessa debattörer
    just nu är SD:s nyttigaste valarbetare.
    Mvh

  10. Gandalfdenvite

    Detta är NYfascisim som dessutom är identisk med Sd-politik:
    Det pluralistiska och multikulturella samhället ska avskaffas, till förmån för ett etniskt homogent samhälle. Insikt måste nås om att de euroepiska kulturerna befinner sig inför ett akut hot, de har nästan gått förlorade. Multikulturalism och multietnicitet undergräver de homogena kulturella och etniska identiteterna i Europa. Den nya fascismen ska presenteras som en innovativ tredje väg, mellan traditionell vänster och höger.
    Sd ÄR ett NYfascistiskt parti, ENDA skillnaden mellan nyfascismen och Sd politik är att Sd inte vill avskaffa den parlamentariska demokratin, istället ska majoritetssamhällets tyranni råda, som via demokratiska beslut rasistiskt förtrycker utsatta minoriteter. Neofascismen i Sd-version hotar alltså inte själva det parlamentariska systemet utan grundidén om allas lika värde i en liberal demokrati.

  11. Per-Ola Moström

    Bra skrivet Maria! Känns bra att du lyfter fram nyfascisterna i ljuset. De har enkelt fått lura sig till röster !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.