SM, KF, Italienare och nytändning i Klimpfjäll

Idag hålls årets sista kommunfullmäktige i Vilhelmina. Du kan följa fullmäktige live via www.vilhelmina.se. Det ska hållas allmänpolitisk debatt och budget för kommande år ska tas. Jag är vald till vice ordförande denna period och det blir mitt första fullmäktige i denna roll. Hade den posten 2002-2006 så uppdraget är inte alldeles ovant.

Helgen som gått har varit spännande och hjärtlig. Natali tog två guld i Skol SM som arrangerades i Vilhelmina. Spännande, starkt och kul att se alla unga kämpa. En sport som växer och i april är stora SM på plats här i Vilhelmina.

Vi har umgåtts med goda vänner, njutit av ett italienskt julbord hos Italienaren i Klimpfjäll och varit hos farfar som inte varit så pigg. I Klimpfjäll stoltserade den uppdaterade slalombacken vackert mitt i byn. Liften är idag igång och belysningen är på plats. Sist jag åkte i den backen var i mitten av nittiotalet, sen har den stått still länge. Men nu är det nya tag i byn och liftsystemet är uppdaterat hotellet har nya ägare, det byggs och byn växer så det knakar. Så kul att få se hur våra fjälldalarna driver på tillväxten, skapar jobb och utveckling och lockar besökare från hela världen.

Resten av veckan är det jobb i riksdagen som gäller för att avslutas med dotter Lottakarin och hennes Eriks bröllop på lördag. Hela familjen samlas och startar julfirandet med bröllop, kan det bli bättre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.