Vad är viktigast?

Denna vecka är det politik som vanligt i mitt fokus. Planering av prioriterade politiska områden både nationellt och regionalt. i tisdags diskuterade vi politiken nationellt där det handlar om jobben, klimatet och landsbygden. Centerpartiet har sin stämma i september och fram till dess ska tre olika grupper jobba fram konkreta politiska förslag som stämman ska behandla. Alla tre grupper leds av politiker som är i trettioårsåldern bla Emil från Övik,

Regionalt handlar det även här om jobben, jobben bygger f´rutsättningar för hela länets utveckling, för välfärd och för en hållbar framtid. Vi pratar mycket om den offentliga servicen i små orterna som bl.a. sjukvård och om välfärden.

Det ska vara ca 130 läkare i länets primärvård men det fattas idag 30-40 läkare. Det är ett jätteproblem både ekonomiskt men främst verksamhetsmässigt och kvalitativt. Den ordinarie personalen på vårdcentralerna ökar rejält då stafettläkare byter av varann. Att ha en fast doktor är det de flesta medborgare vill ah men det är i princip omöjligt i vårt län idag. Jag tycker det borde vara möjligt för sjuksköterskor och läkare som bor på en ort att själva få driva vårdcentralen till villkor som gör att det går ihop. Idag är det ingen offentligt driven vårdcentral i länet som går ihop ekonomiskt då kostnaderna för stafettläkare sväljer stor del av budgeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.