Idag Vilhelminas riksdag

Idag är det kommunfullmäktige i Vilhelmina, det högsta beslutande folkvalda organet lokalt. Det är idag vi som valts av folket för att representera deras vilja ska ta kloka genomtänkta beslut. Du kan följa mötet på www.vilhelmina.se

Det mest intressanta är diskussionen om skolan och skolans framtid där det finns en gedigen beredning där alla partier varit med. Det var dock en oenig kommunstyrelen som beslutade att anta några av de förslag som utredningen kom fram till. Sen ska vi besluta om årsredovisningen för 2014 som redovisar ett rejält minus på över 7 miljoner. Personalkostnaderna uppgår till 60% av kommunens kostnader, 1,6 miljoner går till Folkets Hus bara för hyra till föreningar. Antalet medborgare har minskat med 39 personer.
101,6 % av kommunens intäkter har använts. Dvs man använder mer penar än vad som finns. Det här går inte, det förstår alla och det måste till en kursändring. Vi kommer att få en redovisning av årsredovisningen idag och det finns många frågor som behöver ställas.
Du kan läsa årsredovisningen på kommunens hemsida så småningom.

Det blir nog en spännande dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.