Välrdens största smörgåstårta med Vilhelmina motiv! #smorgastarta

I torsdags presenterades den mest gigantiska tårta jag sett. en smörgåstårta som hade hela Vilhelmina kommun som motiv, från fjällen, skogslandet, de stora sjöarna och vattendragen, inlandsbanan och kyrkbyar. En fantastisk skapelse som smakade mums. Lagom i smak, inte så tung och så tillverkad av mycket som var närodlat och lokalproducerat. Som vaktelägg från Siksjönäs som var det mest exklusiva.

Det handlar inte bara om en smörgåstårta, det handlar om jobben och om hur enskilda människors drivkraft och engagemang kan skapa så mycket för så många andra. Det Kicki och Martin gör är at jobba för det man tror på, att ta tillvara det lokala, den kunskap man har och göra någonting av det som lockar och skapar intresse för Vilhelmina och för den gårdsbutik de driver så framgångsfullt.
jag är så tacksam för det slit som Martin och Kicki gör, det skapar både attraktivitet och jobb. Dessutom kommer den här smörgåstårtan att skapa nyfikenhet för fler att komma hit och äta just smörgåstårta. I somras hade de 20 anställda, främst ungdomar från orten.

Ju fler människor som tror på det man brinner för, ju fler jobb skapas och ju mer tar vi tillvara det fantastisa som vi faktiskt har runt omkring oss.

11193437_10153323191173945_5399322798633701015_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.