Ett alternativ som ger hopp om framtiden

Såhär i sensommaren är det flera partiledare som hållit sina sommartal där de presenterat vilken politik de tänker driva på. Idag har jag varit med på Annies tal ute i den vackra Hagaparken.

Talet handlade om vad som bygger ett samhälle dvs jobben, det handlade om miljön och de förhandlingar kring klimatet som snart ska gå av stapeln i Paris och det handlade om landsbygden och hur vi ska klara av en allt mer hotande omvärld.

Men det handlade även om vardagens bekymmer som den svenska skolans utmaningar. Centerpartiet har de senaste dagarna presenterat en rad förslag för att stärka kvaliteten i skolan och för att utbildning i högre utsträckning ska leda till jobb. Det som var helt nytt är att vi tycker att kommunen ska vara skyldig att undersöka om det finns andra aktörer som vill ta över om en skola hotas av nedläggning.

Fyra av fem jobb skapas i småföretagen, så vi fortsätter att lägga förslag för en bättre matchning på arbetsmarknaden och öppna upp för att fler får vara med och förmedla jobben, för lärlingsjobb och minskat regelkrångel för företagen.

Vi kommer att jobba på för att ta över i nästa val utifrån att vi tror och är övertygade om att en borgerlig politik är bättre för Sverige. En politik där det centrala är fri företagsamhet, valfrihet, grön tillväxt och öppenhet. Vi ska aldrig slå följe med de krafter som spär på och exploaterar människors oro. Vi tror på en närodlad politik och har en stark tro på människors förmåga och vill vi forma ett alternativ som ger hopp.
Vill du veta mera så gå in på centerpartiet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.