Norrlänningen i m ig blir fly förbannad!

Idag presenterar regeringen sin budget. Det känns verkligen som om Vänstern och Miljöpartiet sitter i baksätet och styr Socialdemokraterna. Skattehöjningar där 30 miljarder gillar ju V och kilometerskatt på avstånd gillar Mp. Det mesta av skattetrycket läggs på företagen och jobben. Vi i Norrland drabbas hårdast, antagligen för att vi inte är tillräckligt många som rösar så oss kan de behandla hur de vill.

Massor av med skattehöjningar, på allt ifrån inkomster och anställningar till drivmedel och pensionssparande till höjda avgifter på hemtjänst för alla äldre och höjd kilometerskatt på alla drivmedel. 50 öre litern! Regeringen höjer till och med skatten på vindkraft. I våras höjde regeringen skatterna på jobb och företagande med 27 miljarder. I höstbudgeten ser den siffran ut att stiga. Det blir tex dyrare att anställa unga! Idag när vi har så hög ungdomsarbetslöshet!

Arbetsgivaravgifterna för unga har redan höjts en gång och höjs nu igen. I undersökningen Handelsbarometern uppgav varannan handlare att de kommer tvingas sparka personal eller avstå från planerad nyanställning, enbart på grund av höjda arbetsgivaravgifter. Siffror från Svensk Handel visar att antalet ungdomar som jobbar i branschen ökade med 16 000 personer 2006-2013. Trots detta, och trots en ungdomsarbetslöshet på runt 15 procent, väljer regeringen att kraftigt höja arbetsgivaravgifterna för unga…..

När inte ens regeringens egna experter tror att denna skattehöjarpolitik ska skapa fler jobb varför inför det då dessa skatter? Är behovet av att tillgodose V så stort att man blir inkonsekvent.

3 kommentarer

 1. Nicke

  Kan hålla med dig i sak men att hänvisa till Handelsbarometern där det påstås att varannan handlare tvingas säga upp personal är tyvärr lika sant som när vi bilister rasar över höjd drivmedelsskatt och säger ”nu har vi inte råd att köra längre” .Trots det fortsätter vi att köra i (minst) samma omfattning. Och när man ser vissa bilar sladda runt runt på plassn natt efter natt så undrar man om inte drivmedelspriset är alldeles för lågt.

 2. Mange

  Detta eviga prat om att unga ska ut i arbete .. ja ska vara helt ärlig o säga att ja skiter blanka (cencur) i det.
  Jag har aldrig haft så svårt att få jobb just för att företagen tar in unga före dom som är mellan 30-50.. 7 av 10 jobb ja har sökt har ja fått avslag på just för att dom riktar in sig på just unga.

  Jag har lån jag har familj att försörja osv .. hur ska ja ens idas bry mig om dom som just gått ut skolan ? .. de var samma sak för oss när vi gick ut, bara visa fram fötterna så löser det sig, men dagens ungdomar tar inte vilket jobb som helt heller, nej nej det ska vara ett välbetalt jobb.

  Sen håller ja med dig om lite andra saker så som skatteökningarna på drivmedel (suck) vilket skämt… sen att öka skatten på vindkraft ?? ökade inte alliansen skatten på vattenkraft ?

 3. Ove

  Återigen. Varför gick ni med på DÖ? Jag som röstar borgerligt gav er inte det mandatet, är så besviken på er. Ni är ingen opposition, i och med Dö så gav ni erat samtycke till detta vansinne som sker, kan jag skicka räkning till er på den fördyrning som det blir för mig. Ni skulle skämmas som sa ifrån er rätten att lägga en egen budget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.