Latikberg!

Det glädjen mig att VK skrev igår om den aktuella trovärdighets om jaktarrenden även om det inte var någon granskande journalistik. Lite mer får de nog prestera om jag ska känna mig nöjd.

Föräldrar i Latikberg inbjuder till möte om skolans framtid i byn. Bra! Frågan är hur föräldrarna själva kan påverka sina barns skolgång om de själva hade makten? Vad skulle de då välja? Friskola som de själva driver, kommunalt driven skola eller en annan fristående skola.

Min övertygelse är att barnens bästa måste gå först, inte ekonomin eller investeringsbudgeten. Vad är bäst för barnen och vad tycker byn själva?
På det sätt som S agerat så har de dribblat bort frågan om en skolnedläggning genom att göra det till en fråga om investeringsbudgeten och en summa av 240 000 kr.
Det kunde ha skötts snyggare och ärligare. Sagt som det var, de hade redan i S bestämt att lägga ner skolan. Trots att skolberedningen som fullmäktige tog fram sade något annat.

Har varit i Stockholm ett par dagar och just Skolnedläggning är något som S driver i många landsbygdskommuner runt om i landet. Centralisering och stordrift premieras.
Något som ligger långt ifrån Närodlad politik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.