Likvärdig vård i hela länet

idag har vi än en gång diskuterat akutplatserna i landstingsfullmäktige. Det är bra att man nu arbetat om systemet för ersättning till vårdcentralerna. Det är bra för nu får Dorotea de pengar de har rätt till utifrån befolkningen. Problemet är väl att man i Dorotea så körde landstingsstyrelsen över befolkningen och kommunen. Den läxan kostade blod svett och tårar för befolkningen i Dorotea och en dyrköpt läxa för landstingsledningen.

Likvärdig vård är viktig och samarbete är viktigt. Jag som decentralist och centerpartist tycker att vård ska finnas så nära befolkningen som möjligt och att resurser ska användas så smart som möjligt. Att samarbeta och att samverka mellan kommuner och landsting är ju en självklarhet och behovet av samverkan kommer att öka när resurserna minskar.

Jag tror att vården lokalt i framtiden kommer att organiseras annorlunda. En starkare nära vård ute i länet och en specialiserad vård där man samverkar över större regioner.

Att decentralicera vården så nära människor som möäjligt samtidigt som tekniken utvecklas så att man kan sköta mycket själv och att man koppla upp sig på distans mot läkare eller annan vårdpersonal. Apple har tagit fram ett armband som mäter allt möjligt av värden som även kan larma om du blir akut sjuk. Vården håller på att förändras och jag ser framtiden an med tillförsikt.

Problemen som skapas när beslut tas över människors huvuden hoppas jag att vi ska slippa ii framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.