Ljus och bus!

Min pappa hade raggarfrilla a, la femtiotal, tjusigt lockigt och tjockt hår som alltid var i samma frisyr, en stor lock i pannan. Även de sista året när han blev allt tunnare så var håret tjockt och burrigt. Pappa lekte och busade sig genom livet och inget skämt var för litet för att låta det roa någon i hans omgivning. När vi var små jobbade pappa i nån grävmaskin efter något damm eller vägbygge och vi såg honom mest om helgerna och då var det fest. Inte fest i att vi konsumerade något särskilt, utan fest i utflykter, upptåg och äventyr. I bilen efter grusvägar runt i grannkommunerna, i skogen ner till Engesbäcken eller upp till Krokbäcken, fikandes, fiskandes, eldandes och upplevelsen av att upptäcka en ny plats. Lika stort äventyr om de så var en gammal bortglömd lada eller på något slott i södra delen av landet. Lika spännande och lika stort.

Min pappa tog livet som en lek, något njutbart där ledsamheter snabbt sopades bort. Även om det var tufft ekonomiskt när han nyss startat sin Kranfirma så fanns det inget som oroade, åtminstone inget vi barn märkte.

De hårdaste politiska diskussionerna hade jag med min pappa och många är de gånger han retat upp sig på något någon politiker sagt i TV och han ringde till mig för att jag skulle argumentera och helst styra upp.

Min pappa dog 59 år gammal i leukemi precis den här helgen när det är farsdag. Jag är oerhört tacksam att jag har fått ha en pappa och en pappa som var som min pappa. Han Älskade oss barn villkorslöst och gjorde livet för oss så himla roligt. Ingen minns en tråkmånsar, men min pappa är en pappa man minns.

Grattis på farsdag pappa, du sitter nog på ett moln däruppe och klurar på något bus och kollar ner på när vi tänder dina gravljus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.