Västerbottenskontor i huvudstaden

Vid måndagens styrelsemöte med region Västerbotten fick vi veta hur arbetet går med att start ett kontor i Stockholm. 160 kvadrat med stolar för 25 personer, mingellytor och sex arbetsplatser. Det är idag Skåne och västra Götaland som har kontor i huvudstaden och nu kommer Västerbotten efter.

Västra Götaland jobbar med påverkan av politik men Västerbotten ska både jobba med påverkan, värdskap, möjligheter till möten och påverkan. Skåne jobbar med marknadsföring. Så västerbotten ska göra en mix av vad Skåne och Västra Götaland gör.

Umeå universitet, AC Net är två aktörer som än med i projektet. Tanken är att synliggöra länet, skapa påverkan av beslut som rör länet, öka deltagandet vid de nationellt mötesplatser som Västerbotten på Grand och Almedalen. Få mer media på länet och kunna följa hur vilden av länet ser ut.

Själv har jag varit och är skeptisk till detta projekt då jag har svårt för att se output utifrån input. Men jag får väl avvakta och se vilka resultat projektet kommer att redovisa framöver. Jag ska följa det med intresse. Spelar det någon roll att vi har ett kontor i Stockholm?

En kommentar

  1. Robert S

    Tjenare Maria!

    Jag är inte bara lite utan mycket tveksam till detta initiativ från Regionen.

    Det man kan fråga sig är om vi inlandskommuner skulle skaffa oss ett kontor i Umeå av samma orsak som beskrivs ovan utifrån ett regionsperspektiv. Tror vi att vi blir mer synliggjorda inom regionen av den anledningen? Skulle region Västerbotten ställa sig bakom en sådan förfrågan? Skulle vi synliggöra problemen i inlandet, skulle vi skapa påverkan av beslut som rör inlandet?

    Om svaret på frågorna ovan är nej så ser jag inte vad vi skall lägga pengar i S-holm på lokaler.Om svaret är ja så föreslår jag att vi flyttar pengarna från Stockholmskontot till länskontot för en bredare förståelse inom regionen.

    Det är bara en bekräftelse att all makt utgår ifrån huvudstaden och befäster densamma. Och att all utveckling sker i Umeå med tanke på medfinansiärerna.

    Känner mig gnällig……

    // Robert S

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.