65 % kommer att försvinna!

Fram till 2025 kommer vi att behöva över 40 187 människor i Västerbotten främst inom vård och omsorg, ingenjörer och tekniker, fordonsförare, säljare, hantverkare, handel, bygg, lärare…..ja inom alla branscher kommer det att behövas folk.

Detta till de jobb där de anställda lämnar pga pensioner, 65 % av de anställda i de gröna näringarna kommer att försvinna. Då kan man fråga sig, vart ska de här människorna komma ifrån?

Dels så handlar det om att vi måste utbilda folk både oanställda och anställda och få in fler på arbetsmarknaden. Där är dagens migration en enorm möjlighet om vi bara får folk att stanna kvar i länet. Men det är också ånga unga som inte skaffat sig grundutbildning, som inte sett till att skaffa sig fullständiga betyg. Att få folk att stanna kvar, flytta hit och att pendla är utmaningar för länet om vi ska klara av de behov av arbetskraft som finns. Se mer http://regionvasterbotten.se/utbildning/utbildning-och-kompetensforsorjning/

En kommentar

  1. Bergis

    Jag tror inte på det där. Köttberget har redan stämplat ut men inte blev det fler jobb för den skull. Arbetslösheten är fortfarande uppe i 8 procent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.