Tunnbröd, Sinatra och Brittas bröd

Idag har jag och mina systrar och några av våra döttrar bakat bröd hemma i Golisen i Brittas bagarstuga. En tradition som betyder mycket för mig. Vi håller oss till farmors gamla recept, dvs Flodins bröd från Skansholm med mycket kryddor. Vi brukar ta hjälp av faster Ella som kan de rätta måtten i huvudet, dock inte i år då hon flyttat på ”plassn”. Vår mammas uppdrag är att agera sällskapsdam och underhålla oss med roliga anekdoter, gamla historier och minnen.

Sen bakar vi, spelar julmusik, äter bullens pilsnerkorv, dricker en öl och sjunger julsånger vi minns från när vi var små. De brukar ta en hel dag innan alla stöpor är utbakade och det känns i både armar, ryggar och ben efter en sån här dag.

Jag är lyckligt lottad i livet med en familj som tar vid traditionerna mina föräldrar skapat vidare. Det är något visst med att ha en mamma, systrar, systerdöttrar och egna döttrar som tillsammans för traditionerna vidare till nästa och nästa och nästa……

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.