Ingen nåd!

Då det gäller människor som valt att kriga för terrororganisationer så har jag ingen nåd. De är ett hot inte bara mot Sverige utan ett hot mot människor i de länder de strider i. De utgör också en potentiell säkerhetsrisk då de kommer tillbaka. Vi i Centerpartiet vill kriminalisera resor för att strida med av EU eller FN terrorlistade organisationer.

Krigsbrott, mord och flera andra grova brott som de stridande kan tänkas företa sig är redan kriminaliserat. Svårigheten gäller till stor del att bevisa brott och därför kan det behövas tydligare lagstiftning i sverige. En kriminalisering av terrorresor måste följas av att man ska kunna säkra bevis och lagföra personer för brott. Det är svårt idag. Vi tror att ett ökat samarbete mellan civilsamhället, skolor, arbetsplatser, ungdomsgårdar, poliser, sociala myndigheter och andra myndigheterna så kan vi förebygga och förhindra att folk radikaliseras.

Röda korset öppnade igår en telefon dit man kan ringa om man är rädd att någon i ens närhet håller på att radikaliseras. Du kan ringa: 020-100 200.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.