Modernisera och förnya gamla strukturer

Är det rimligt att tro på minister Ygeman när han säger att 80 000 människor ska avvisas från Sverige? Eller är det bara signalpolitik för att få folk att välja andra länder när de är på flykt?

Jag tycker inte att det är särskilt snyggt. De som är ansvariga för de asylsökande säger att det inte alls är rimligt. De som söker asyl har rätt till en rättsprocess för att få sitt ärende prövat. Det innebär att mängder av människor kommer att söka sin rätt och domstolarna kommer att få fullt upp. Är det inte bättre att låta de resurser som skulle behövas i alla dessa prövningar gå till annat?
Om regeringen tänker muta folk att åka tillbaka så att de som söker asyl åker tillbaka till Syrien, Afghanistan och andra krigszoner så får nog regeringen komma med den rejäla plånboken. för vem vill åka in i det man en gång flytt ifrån?

Jag tycker det är förfärligt hur humanitet och medmänsklighet tillåts ge vika då partier faller undan från sin värdegrund och det man propagerat för. Låt människor själva få skapa sin framtid. Förändra välfärdssystemet och modernisera det så att det kan hantera den nya situationen. Men låt människorna själva få ta ansvar för sina egna liv-

Vi har en usel validering av kunskaper och kompetenser så många utbildade och kunniga tas aldrig tillvara. Tänk på den gamla filmen ”Dårarna stängs” där en kirurg körde tunnelbana. Hur många såna exempel finns idag i vårt land? Jo, massor.

Alla landsting och kommuner säger att det kommer att bli stor efterfrågan på arbetskraft inom vård och omsorg och att räddningen är invandringen. Bra, se då till att mäniskorna som kommer får skaffa sig en utbildning utan att först kunna svenska. De som kan engelska kan redan idag förstås i vårt samhälle om de samtidigt får läsa svenska och gå bredvid någon som kan svenska, så kan de även jobba.

Tro inte på de som säger att välfärden faller samman, välfärden system håller men den måste moderniseras och förnyas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.